Çikolata ve şekerleme pazarında bayram bereketi
.jpg)
HABER MERKEZİ
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bayram şekerleri de tezgâhtaki yerini aldı. Ramazan Bayramı’nda ivme kazanan çikolata ve şekerleme pazarında büyüme devam ediyor.
2021 yılında Türkiye bayramlık çikolata ve şekerleme pazarının büyüklüğü Ramazan Bayramı itibariyle yaklaşık 35 bin ton ve 1,1 milyar TL’ye ulaştı. Hediyelik ve İkramlık çikolata pazarının tonaj büyüklüğü 12 bin 600 ton, ciro değeri ise 608 milyon TL iken ikramlık şekerleme pazarı 22 bin 200 ton, ciroda ise 536 milyon TL olarak gerçekleşti.
Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, “Bayramların bu topraklar için önemini ve değerini çok iyi biliyoruz. Nesilden nesile Türkiye’nin en ikonik atıştırmalık markalarına imza atan Ülker olarak, mutluluğun elden ele, paylaşarak çoğaldığına inanıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı heyecanla bekliyoruz. Bu bayrama hediyelik ve ikramlık çikolatada 25, şekerlemede 28 farklı ürünle hazırlandık. Ayrıca bu dönemde artan talebe en iyi şekilde hazırlanabilmek, tüketicilerimize daha iyi hizmet vermek için 6 bin 700 kişiye ilave istihdam sağladık.” diye konuştu.
HEDİYELİK VE İKRAMLIK PAZARI 2022 RAMAZAN BAYRAMI’NDA BÜYÜDÜ
2021 yılında Türkiye bayramlık çikolata ve şekerleme pazar büyüklüğünün yaklaşık 35 bin ton ve 1,1 milyar TL’ye ulaştığını söyleyen Kabakçı, “İpsos’dan aldığımız verilere göre bu Ramazan Bayramı’nda da birinciliğimizi devam ettirdik. Ülker olarak tonajda yüzde 37,2, ciroda ise yüzde 40,7 pazar paylarıyla liderliğimizi devam ettirdiğimiz bir Ramazan Bayramı geçirdik. Geçmiş bayramlarda olduğu gibi, bu bayramda da birbirinden lezzetli bayramlık ürünlerimizle pazardaki büyümeye katkı sağlamaya devam edecek, liderliğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Kabakçı, çikolata ve şekerlemenin üretim aşamasında izlenen yöntemlerin büyük önem taşıdığına değinerek, “Tüketicilerin saklama koşulları da ürünlerin lezzeti söz konusu olduğunda bir o kadar önemli hale geliyor. İkramlık şekerlemenin 30 derecenin altında, güneş görmeyen serin ortamda saklanması gerekiyor. Çikolatanın ambalajı, ürünün nefasetini koruması ve yeme deneyimi açısından önemli bir unsur. Ambalaj ürünü çok iyi kapatmalı ve sarmalı, hava ve ışığa maruz kalmasını engellemeli. Çikolatanın yüzeyinin parlak ve pürüzsüz olması, ağızda kolayca erimesi önemli. Çikolatada bulunan kakao yağı çok özel ve hassas kristal bir yapıya sahip, bu yüzden 18-22 derecede, serin bir ortamda saklanması yeterli. Buzdolabına konmaması gerekir” diye konuştu.