• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

“Ülkemizi kalkındırmak için çalışıyoruz”

09 Mayıs 2018 Çarşamba 18:00
12
14
16
18

“Ülkemizi kalkındırmak için çalışıyoruz”

   ► 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 9. Ekoloji İzmir Fuarı fuarizmir’de kapılarını açtı.

           FATİH ÖZKILINÇ     
     Bu yıl ikinci kez düzenlenen Gurme İzmir Fuarı açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuarlar sayesinde katma değerini yükselterek çiftçimizin yüzünü güldürmek ülkemizi kalkındırmak, yaşam kalitemizi artırmak amacıyla çalışıyoruz” dedi.
     Bu yıl ikinci kez Gurme İzmir adı altında düzenlenen Olivtech - 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji Fuarı ile 9. Ekoloji İzmir Fuarı fuarizmir’de açıldı. Fuar kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, ekoloji ormanına fidan dikilmesi, Türkiye’nin organik gıda sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar yapılacak. Olivtech ve Ekoloji Fuarları, 12 Mayıs tarihine kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Tarıma her türlü katkıda bulunduk
     İki fuarın birden açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de uygulanan Yerelde Tarımsal Kalkınma Modeline atıfta bulunarak,  “Gençlik yıllarımdan beri tarımın Türkiye’de güçlü olduğu ve katma değer yaratacağını inandım. Ülkenin ihracatını artıracağı, yatırıma kaynak sağlayacağı inandığım bu düşüncemi 14 yıl önce belediye başkanı olduktan sonra büyük bir şevk ve gayretle uygulamaya başladım. Bunun 8 yılı müsteşarımız Ahmet Bey ile birlikte geçti. Organik tarımdan iyi tarım uygulamalarına, zeytin fidanından kestane, ceviz fidanına varıncaya kadar birçok destek verdik. Bugün İzmir’i sütün merkezi yaptık. Tarım sektörünün ve tarım sanayinin tarımsal üretimin, hayvansal üretimin ve sanayinin gelişmesi için her türlü katkıda bulunduk. Bunlar olursa zeytin, zeytinyağı üretimi artarsa ve sektör büyürse böylede büyük fuarlar olur. Önce altyapıyı tamamlatıp üretimi artırmak gerek. Daha sonra  fuarlar sayesinde dünyaya ihraç edecek tanınmış markalarla buluşturup katma değerini yükselterek çiftçimizin yüzünü güldürmek ülkemizi kalkındırmak, yaşam kalitemizi artırmak amacıyla çalışıyoruz” dedi.

Amacımız farkındalık yaratmak
     Organik tarımda farkındalığı yaratmak için fuarı desteklediklerini dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, “Organik tarım kamuoyunda çok büyük bir algısı olan, aranan bir ürün gurubu. Bakanlık olarak ciddi destekler veriyoruz. Ama yerel yönetimlerinde bu konuda katkılarını inkar etmek mümkün değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal konuların çoğunda olduğu gibi organik tarım da yapmış olduğu katkı göstermiş olduğu ilgi çok güzel. Ayrıca başkanımızın ve İZFAŞ’ın böyle Türkiye’de organik tarım ve zeytin, zeytinyağı özelinde yapılan fuarların en güzelini ve en büyüğünü yapıyor olmasına bakanlık olarak ta ciddi bir katkı sağladık. Amacımız hem organik tarımdaki farkındalığı artırmak hem de zeytinyağı tüketimini artırmak. Kamuoyunda bir farkındalık meydana getirmek, sektöre güç vermek, destek olmak amacıyla bakanlık olarak bu fuarı destekliyoruz” diye konuştu.

Tarımsal faaliyetlerimizi tanıtmak istiyoruz
     KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise, “Bu fuarda ilk defa bir ülke standı açılıyor. Bu da Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne nasip oldu. Bundan dolayı mutluyuz. Bizler tarımsal faaliyetlerimizi tanıtmak, pazarı genişletmek, ihracat pazarına ulaşmak için İzmir gibi benzer bir iklime sahip coğrafyada ticari, tarımsal faaliyetlerimizi tanıtmak konusunda çok istekliyiz. Buradaki sertifikasyon firmaları ile çalışmalarımız oldu. Yakında sertifikasyon sisteminin Kıbrıs’ a ulaşması söz konusu olacak. Bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ünlü tadım uzmanları bu fuarda
     B Holünde etkinlikler ve tadım bölümleri ile birlikte 8 bin 500 metrekarede düzenlenen Olivtech Fuarı’nda 218 yerli, İtalya’dan da iki olmak üzere toplam 220 katılımcı yer alıyor. Olivtech Fuarı’nda ziyaretçiler, zeytin ile zeytinyağı başta olmak üzere süt ürünleri ve şarap stantlarını gezebilecek. Fuar kapsamında gerçekleşecek etkinliklerde usta şefler, ünlü tadımcılar ile alanında uzman konuşmacılar fuarizmir’de olacak. Fuarda Hollandalı ünlü şef Wilcovan Herpen başta olmak üzere birçok ünlü şef yemek şovları ile ziyaretçilere hem görsel hem de damaklara hitap eden şovlar sunacak. Ayrıca alanında uzman kişilerce zeytinyağı ve süt ürünleri tadımları yapılacak.

9 yıl sonra yeniden
     En son 2009 yılında düzenlenen VINOLIVE - Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ardından dokuz yıl sonra şarap yeniden ziyaretçilerle buluşacak. Ünlü tadım uzmanı Levon Bağış Olivtech Fuarı’nda olacak. Şarapseverler, “Levon Bağış ile Bağdan Kadehe Şarap” adlı Tadım Atölyesi’nde çeşitli şarapları tatma olanağı bulacak. Yine ünlü tadım uzmanı Tuğba Altınöz de “Tuğba Altınöz ile Kadehteki Sırlar” Tadım Atölyesi’yle Olivtech’de yer alacak.

Sektörün en büyük fuarı
     Sektöründe Türkiye’nin en büyük fuarı olan Ekoloji İzmir Fuarı, 2017 yılında olduğu gibi bu yıl da Olivtech – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Gurme İzmir çatısı altında gerçekleşiyor. Ekoloji İzmir Fuarı, Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ürünlerini sektörün tüm paydaşlarıyla buluşturacak.  Gıdadan kozmetiğe, temizlik ürünlerinden giyim eşyalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip fuarda yalnızca organik sertifikaya sahip ürünler sergilenecek. Bu anlamda Türkiye’nin tek ve en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Ekoloji İzmir makine, yenilenebilir enerji, ekolojik turizm, alternatif eğitim, ekolojik girdi ve sertifikasyon kuruluşlarının da yer alacağı organik bir platform yaratacak. A Holünde etkinliklerle birlikte toplam 4 bin 42 metrekare alanda gerçekleşecek Ekoloji 145 yerli, Dubai, Hollanda, Mısır, Kıbrıs’tan da dört olmak üzere toplam 149 katılımcı yer alıyor.

Bu fuarda her şey organik
     Bu yıl dokuzuncu kez gerçekleşecek Ekoloji İzmir Fuarı, kapılarını birçok yenilikle açtı. 23 bin metrekarede kurulan özel tasarım alanında katılımcı firmalar bu yıl ilk kez kendi organik ürünlerini sergileme imkanı elde ederken, ziyaretçiler ise tüm ürünleri bir arada görerek yılın en iyi tasarlanmış organik ürününü seçme fırsatı buldu. Her şeyin organik olduğu bu fuarda, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen ürünlerin satışa sunulduğu organik bir pazar kuruldu. Ziyaretçilerin alışveriş yapabildiği bu pazarın yanı sıra, birbirinden lezzetli organik gıdaların tüketilebildiği organik restoran da tüm gün açık olarak ziyaretçileri ağırladı. Fuarda çocuklar da unutulmadı. A Holü içinde bulunan Ekolojik Yaşam Merkezi’nde tamamı çocuk sağlığına uygun malzemelerden oluşan oyun grupları yer aldı. Çocuk Ekolojik Oyun Alanı adı altında oluşturulan platformda aktiviteler tüm gün sürecek.

 


+ Benzer Haberler
» Kuru incir ihracatında ilk gemi 26 Eylül’de yola çıkacak
» Nefes kredisine üçüncü faz geliyor
» S&P ve Moody’s Türkiye’nin notunu düşürdü
» Türkiye bayramda ‘aile’yi ‘tatil’e tercih ediyor
» “Gücümüzü ülkemize olan sorumluluğumuzdan alıyoruz”
» Seramiksan, yeni ürünleriyle Cersaie Seramik ve Banyo Fuarı’nda
» NISSAN’dan Bayram fırsatları
» Renault’da Ağustos ayında hurdaya ek indirim ve Kangoo’da sıfır faiz
» Apaydın, “Bayram trafiğinde daha dikkatli olunmalı”
» TOBFED: “Araç bakımı ihmal edilmemeli”


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 20.08.2018
  Ticaret 18.08.2018
  Ticaret 17.08.2018
  Ticaret 16.08.2018
  Ticaret 15.08.2018
  Ticaret 14.08.2018
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni