• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

Türk peynirinin geleceği çalıştayda tartışılacak

18 Nisan 2017 Salı 18:00
12
14
16
18

Türk peynirinin geleceği çalıştayda tartışılacak

           HABER MERKEZİ     
     Peynirin üretiminden satışına, ihracatından tanıtımına kadar birçok konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlık yetkilileri, peynir üreticileri ve uzman öğretim üyelerinin katılımıyla Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Ulusal Peynir Çalıştayında ele alınacak.
     Bu kapsamda Türkiye'nin kahvaltı kültüründe önemli bir yer tutan, Ezine'den tuluma, kaşardan örgüye kadar yaklaşık 193 çeşit Türk peynirinin kalitesini ve ihracatını artırmak amacıyla yol haritası belirlenecek.  

     Bakanlık ile Çanakkale Ticaret Borsası tarafından, Çanakkale'de 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek çalıştay kapsamında, Peynir Tadım Festivali de yapılacak.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türkiye'de süt ve süt ürünleri üretim potansiyelinin giderek arttığını bununla sektörün iç ve dış piyasada karşılaştığı sorunların çözülmesinin önem arz ettiğini ifade etti.

     Özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretimle birlikte tüketiciye ulaşmada karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getireceklerini söyleyen Daniş, tüketici bilincinin artırılması için yapılabilecek farkındalık çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve izlenebilecek tüketici politikaları üzerinde durulacağını belirtti.

     “Peynir ihracatı istenilen seviyede değil”
     Türkiye’de henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olan peynir ihracatının artırabilmesi için izlenecek stratejiler, pazarlama kanalları, markalaşma ve coğrafi işaretler konularında sektör ve bakanlık temsilcilerinin yanı sıra üniversiteler ve üreticileri bir araya getirme fırsatı doğacağını dile getiren Daniş, “Çalıştay sonucunda elde edilen veriler bir rapor altında toplanacak, bu rapordan ayrıntılı strateji raporları ve eylem planları oluşturulacaktır. Ulusal Peynir Çalıştayı sonucunda elde edilen çıktılar bakanlık politikalarına ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı.

     Çalıştayda Türkiye'de üretilen peynir çeşitlerinin ele alınacağının altını çizen Daniş, yeterli miktar ve kalitede ham madde, peynir üretimi, işlenmesi ve muhafazası, örgütlenme, pazarlama, dış ticaret ve markalaşma, politika ve destekler konularının ele alınacağını söyledi.

 


+ Benzer Haberler
» CHP’nin yeni yönetimi İZSİAD’ı ziyaret etti
» “Yanıltan indirim ilanlarına düzenleme yapılmalı”
» İZİKAD’da Serter güven tazeledi
» “Bakırçay’da 20.000 dekar arazi riskten kurtulacak”
» Ağaç işleme makinesi ihracatı yüzde 20 arttı
» Gıda ve içecek firmaları, çocukların beslenme kriterlerine uymayan ürünlerin reklamına izin vermeyecek
» Yaşar Holding’den Pınar Karşıyaka’ya kutlama ve moral yemeği
» Kış bahçelerinin favori ikilisi
» Creavit Banyo Bu Tarafta!
» Volkswagen Ticari Araç’tan 20 bin TL’ye yüzde “0” faiz Kkampanyası


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 21.02.2018
  Ticaret 20.02.2018
  Ticaret 19.02.2018
  Ticaret 17.02.2018
  Ticaret 16.02.2018
  Ticaret 15.02.2018
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni