• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  HABERLER  |  GÖRÜNTÜLÜ HABER  |  ÖZEL RÖPORTAJ  |  İHALELER  |  FİNANS  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE  |  RESMİ İLAN

Türk peynirinin geleceği çalıştayda tartışılacak

18 Nisan 2017 Salı 18:00
12
14
16
18

Türk peynirinin geleceği çalıştayda tartışılacak

           HABER MERKEZİ     
     Peynirin üretiminden satışına, ihracatından tanıtımına kadar birçok konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlık yetkilileri, peynir üreticileri ve uzman öğretim üyelerinin katılımıyla Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Ulusal Peynir Çalıştayında ele alınacak.
     Bu kapsamda Türkiye'nin kahvaltı kültüründe önemli bir yer tutan, Ezine'den tuluma, kaşardan örgüye kadar yaklaşık 193 çeşit Türk peynirinin kalitesini ve ihracatını artırmak amacıyla yol haritası belirlenecek.  

     Bakanlık ile Çanakkale Ticaret Borsası tarafından, Çanakkale'de 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek çalıştay kapsamında, Peynir Tadım Festivali de yapılacak.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Türkiye'de süt ve süt ürünleri üretim potansiyelinin giderek arttığını bununla sektörün iç ve dış piyasada karşılaştığı sorunların çözülmesinin önem arz ettiğini ifade etti.

     Özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretimle birlikte tüketiciye ulaşmada karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin dile getireceklerini söyleyen Daniş, tüketici bilincinin artırılması için yapılabilecek farkındalık çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve izlenebilecek tüketici politikaları üzerinde durulacağını belirtti.

     “Peynir ihracatı istenilen seviyede değil”
     Türkiye’de henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olan peynir ihracatının artırabilmesi için izlenecek stratejiler, pazarlama kanalları, markalaşma ve coğrafi işaretler konularında sektör ve bakanlık temsilcilerinin yanı sıra üniversiteler ve üreticileri bir araya getirme fırsatı doğacağını dile getiren Daniş, “Çalıştay sonucunda elde edilen veriler bir rapor altında toplanacak, bu rapordan ayrıntılı strateji raporları ve eylem planları oluşturulacaktır. Ulusal Peynir Çalıştayı sonucunda elde edilen çıktılar bakanlık politikalarına ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı.

     Çalıştayda Türkiye'de üretilen peynir çeşitlerinin ele alınacağının altını çizen Daniş, yeterli miktar ve kalitede ham madde, peynir üretimi, işlenmesi ve muhafazası, örgütlenme, pazarlama, dış ticaret ve markalaşma, politika ve destekler konularının ele alınacağını söyledi.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Altın Madalyalı Balcıoğlu’na Başkan Uyar’dan teşekkür
» Buca Zabıtası sağlıksız ürüne geçit vermiyor
» Bornova’da çocuklara özel bir dünya kuruluyor
» "Çoçuklar bizi daha çok motive ediyor"
» ESHOT’ta ’güneş enerjisi’ devrimi
» İBB, ’Uluslararası İzmir Göç ve Mübadele Sempozyumu’na evsahipliği yapacak
» HP’den dünyanın en güvenli mobil iş istasyonları
» Samsung’un yeni tabletleri Türkiye’de
» TOBB Telekomünikasyon Meclisi’nin yeni yönetimi belirlendi
» Borajet, tüm uçuşlarına ara verdi


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 25.04.2017
  Ticaret 24.04.2017
  Ticaret 22.04.2017
  Ticaret 21.04.2017
  Ticaret 20.04.2017
  Ticaret 19.04.2017
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    1