• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

“Toprak Ana” Karaburun’a lezzet verdi

11 Aralık 2019 Çarşamba 14:00
12
14
16
18

“Toprak Ana” Karaburun’a lezzet verdi

           HABER MERKEZİ     
     Yerel ve geleneksel yeme biçimlerinin korunarak gelişmesini teşvik eden Slow Food hareketinin kuruluş yıldönümü olan 10 Aralık “Toprak Ana Günü”, Karaburun’da vatandaşların ve üreticilerin yoğun katılımı ile kutlandı.
     ‘‘Bizim gıdamız, bizim dünyamız, bizim geleceğimiz” sloganıyla Slow Food Keçi Karaburun Gönüllüleri tarafından, Karaburun Belediyesi desteği ile gerçekleştirilen organizasyonda yerel yemeklerinin ve ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapıldı.

     Karaburun Yarımadası’na özgü zıngata, çalkama, bademli ekmek, ata ekmeği, öküz köftesi, masır, karanfilli kurabiye gibi yöresel lezzetler ile hurma zeytin, zeytinyağı, kekik, keçi peyniri gibi yöresel ürünlere, Karaburunlular yoğun katılım gösterdi.
     Geleneksel yöntemlerle pişen yöresel lezzetlere ait standları dolaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kuşaklar boyu korunarak bugünlere taşınan lezzetleri gelecek kuşaklara aktarmanın yerel yönetimlerin görevi olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE BAŞLAYACAĞIZ”
     Kısa süre içinde Karaburun ilçe merkezinde yerel lezzetlerin sürekli korunarak yaşatılacağı bir örnek bir projeye başlayacaklarının müjdesini veren Erdoğan, şöyle devam etti:
     “Atalarımızdan bugünlere taşımayı başardığımız yöresel lezzetlerimizi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu aynı zamanda çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısından da kritik önem taşıyor. Belediye olarak kısa süre sonra tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeye başlayacağız. Biz ilçemizde Slow Food ilkeleri çerçevesinde mevsiminde, yöresel ve geleceğe dönük metodlarla tarım yapıyoruz. Uluslararası Slow Food Hareketinin 30’uncu Kuruluş Yıldönümü’nü ve Toprak Ana Günü’nü kutlarken, emek veren yerel üreticilerimize, katılım gösteren vatandaşlarımıza ve Slow Food Keçi Karaburun Gönüllüleri’ne çok teşekkür ediyorum.”


+ Benzer Haberler
» ŞOK Marketler, net satış gelirlerini 9,9 milyar TL’ye yükseltti
» Aktif Bank yarı yıl rakamlarını açıkladı
» BT dünyasında değişen İK trendlerine ayak uydurun
» Binlerce web sitesi risk altında
» OPPO A31 ve A52 Türkiye’de satışa sunuldu
» Yıldız Holding’in 65 milyar TL cirosu Fahrettin Ertik’e emanet
» Rockwell Automation endüstriyel bilişim portföyünü genişletti
» Hackerler tatillerde de peşinizi bırakmıyor
» Wilo’dan taş ocakları ve madenlere özel kullanıcı dostu pompa
» DDOS saldırıları bir önceki yıla göre üç kat arttı


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticarit 15.08.2020
  Ticaret 14.08.2020
  Ticaret 13.08.2020
  Ticaret 12.08.2020
  Ticaret 11.08.2020
  Ticaret 10.08.2020
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni