• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

“Sütte verim artırılması için kaynak ayrılması gerek”

31 Mayıs 2019 Cuma 15:00
12
14
16
18

“Sütte verim artırılması için kaynak ayrılması gerek”

   ► Haziran Dünya Süt Günü için açıklamalarda bulunan İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir, süt veriminin artırılması çalışmalarına önem verilerek kaynak ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

           HABER MERKEZİ     
     İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir, 1 Haziran Dünya Süt günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir açıklamasında, 1 Haziran Dünya Süt Gününde sektörün doğru ve kârlı yönetilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, süt sektörüne sahip çıkılması gerektiği mesajını verdi.

“Süt sektörü devasa bir sektör”
     Süt sektörünün dünya genelinde 1 milyara yakın insanın geçimini sağlayan çok önemli bir sektör olduğunu dile getirdi. Sektörün yalnıza hayvancılık işletmelerinden ibaret olmadığını hatırlatan Özdemir, “Çünkü sadece hayvancılık işletmelerinden ibaret değildir. Süt ve süt ürünleri üreten, süt ve süt ürünlerinin tüketim noktası olan, süt ürünlerinin tüketime ulaşması aşamasında yer alan ambalaj vb. yan dalların üreticilerinin de sektörün paydaşları olduğu düşünüldüğünde gerçekten devasa bir sektördür” ifadelerinde bulundu.

     Türkiye’de inek, koyun, keçi ve manda sütü ile bu sütlerden üretilen yoğurttan dondurmaya kadar çeşitlenen gıda maddelerini içeren süt sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, süt ürünlerinin temelinde sağlıklı hayvanın yer aldığını vurguladı. Özdemir, “İşte besleyici değerinin ve gıda maddeleri içindeki öneminin yanı sıra, kaynağından tüketimine kadar pek çok aşamadan geçen, bu süt ve ürünlerinin temelinde sağlıklı hayvan nüfusu yer almaktadır. Gerek kaliteli süt ve süt ürünlerinin tüketiciye ulaştırılmasında gerekse süt verimliliğinin artırılarak kaynakların verimli kullanılmasında öncelikle hayvanlarımızın sağlıklı olması esastır. Sağlıklı hayvanlarda hayvan refahı ve bilinçli hayvancılık faaliyetleri ile süt veriminde artış sağlamak mümkündür. Bu da daha çok kaliteli hammaddeye daha kolay ulaşım ve daha ucuz tüketimin sağlanması demektir” dedi.

“Yerli ırkların genetik iyileştirme çalışmalarının yapmalı”
     Yerli ırkların genetik iyileştirme çalışmalarının yapılması ile süt veriminin artırılması çalışmalarına önem verilerek kaynak ayrılması gerektiğinin altını çizen Özdemir, “Aynı şekilde süt verimi yüksek olarak ün yapmış Holştayn ırkı gibi ülkemize ithal gelen hayvanlarda da ününe yakışan verim ve kaliteyi sağlamak için gerekli önlemler alınmalıdır. İthal ırklarla hayvancılık yapan işletmelerde yetiştiriciyi bilinçlendirmek, hayvan refahı ve beslenmesine dair doğru uygulamaların önemini anlatmak ve gerekirse devlet desteği ile bu işletmelere katkı koymak ülkemizin hem hayvancılığı hem de hayvancılık ekonomisi açısından çok önemlidir” açıklamalarında bulundu.


+ Benzer Haberler
» KOBİ’ler geleceklerini ’karne’ ile belirleyecek
» Ağustos’ta kurulan şirket sayısı % 26,34 azaldı
» Finans dünyasının yıldızları Sardis için toplandı
» Kruvaziyer gemiler İzmir’e geri dönüyor
» Çinliler, Türk kuru meyvelerini çok sevdi
» İzmir’de bulunan sürücü kurslarına eğitim
» Temizlik ve hijyen rekabette fark yaratıyor
» Tedavide ‘ameliyathane’ muamması
» ZES sıfır emisyon için yatırımlarını sürdürüyor
» Kışın artan faturaların çözümü Multipor’da


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 21.09.2019
  Ticaret 20.09.2019
  Ticaret 19.09.2019
  Ticaret 18.09.2019
  Ticaret 17.09.2019
  Ticaret 16.09.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni