• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Satılamayıp çöpe giden ekmekler tarih olacak

31 Mayıs 2021 Pazartesi 12:00
12
14
16
18

Satılamayıp çöpe giden ekmekler tarih olacak

           HABER MERKEZİ      
     45 yıldır verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik esaslı teknolojiler geliştiren Toya Makine, Yüksek Teknoloji Fırıncılık iş modelini yatırımcıya arz ediyor.
    Toya Makine CEO’su Serdar Yalçınkaya, “Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız Yüksek Teknoloji Fırıncılık iş modelimizi artık yatırımcılara arz ediyoruz. Yatırımcılar, geleneksel ekmek ve unlu mamul lezzetlerinin yüksek teknoloji kullanarak tüketici ile buluşmasını sağlayan üretim ve satış iş modeline yatırım yaparak, mevcut işyerlerini dönüştürerek veya yeni işletmeler kurarak bu desteğimizden faydalanabilir” dedi.

     Yalçınkaya; “Yatırımcı adaylarına yüksek teknoloji fırıncılığa yatırım yapın, kendi markanızla fırınınızı kurun diyoruz. 800 bin TL yatırımla, 6 ay markanızın olgunlaşma süresi sonrasında aylık 40 bin TL kazanç sağlanabilmesinin yolunu açıyoruz. Düşük yatırım bütçesi, yüksek karlılık ve kısa zamanda amortisman yatırımcımızı da mutlu ediyor” dedi.
     Bu yatırım fırsatında Toya Makine’den 2 milyon TL değerinde, 1 milyon adet ekmek de hediye ediliyor. Sadece İstanbul’da ekmek üreten işletmelere özel 260 gr baston ekmek hamuru 0,90 TL’den satışa sunuluyor. İşletmeye günde aldığı ekmeğin yüzde 10’u kadar ekmek hediye ediliyor.

Hem ekmek israfını hem de dağıtım maliyetini düşürüyoruz
     Modelle ilgili bilgiler veren Yalçınkaya; “Fırıncı aldığı hamuru fırında önce çözdürüyor sonra mayalandırıyor ve pişiriyor. Bu modelde hem üretilip satılmayan ve çöpe giden ekmeği kurtarıyoruz hem de lojistik maliyetini düşürüyoruz. Fırın, satışa ve talebe göre pişirme gerçekleştirerek israfı da önlenmiş oluyor. Satış noktalarına ürünleri daha az hacme sahip donuk hamur haliyle sevk ettiğimiz için lojistikte de çok büyük fayda sağlıyoruz. Yüksek Teknoloji Fırıncılık modelimizde üretimde kullanılan hammadde gereksinimi olmaması, işyerinde satışa sunulan tüm ürünlerin miktar kontrollerinin sayısal olarak yapılabilmesi, ürünlerin tüketici isteklerine göre en uygun şekilde sunulabilmesi, belirlenen standartların sürdürülebilir olabilmesi ve daha birçok avantajı bir arada sunuyoruz.” dedi.

Satılamayıp çöpe giden ekmekler tarih olacak
     İşletmeler gönderilen hamurları 24 saat buzdolabında saklayıp, talep kadar pişirerek satabilecek. Bu da fazla üretilip satılamayıp çöpe giden ekmekleri engelleyecek. Hedef yılda 5 milyon ekmeğin israfını önlemek.


+ Benzer Haberler
» Günlük vak’a sayısı tekrar 6 bini geçti
» İncirde mutluluk, üzüm ve kayısıda hüsran
» Iraklı yatırımcılar İzmir’e direk uçuş istiyor
» Ana Arama Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi yenilendi
» En yüksek gelir eşitsizliği İstanbul’da
» Türkiye’nin tüketim mal ve hizmetleri fiyat endeksi 38
» İZTO Zücaciye Grubun’da seçim yapılacak
» Tüketici Güven Endeksi Haziran’da yüzde 5,8 arttı
» TEB’den KOBİ’lere özel kredi kampanyası
» “Kaybolduğu iddia edilen NBŞ, ihracatta kullanılıyor”


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 23.06.2021
  Ticaret 22.06.2021
  Ticaret 21.06.2021
  Ticaret 19.06.2021
  Ticaret 18.06.2021
  Ticaret 17.06.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni