• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

“Lokantalar ve restoranlar HES Kodlu açılış istiyor”

21 Ocak 2021 Perşembe 14:00
12
14
16
18

“Lokantalar ve restoranlar HES Kodlu açılış istiyor”

           HABER MERKEZİ      
     Covid-19 pandemisi nedeniyle sadece paket servis ve gel al hizmeti veren lokantalar ve restoranlar, açık olan AVM’lerde zorunlu tutulan HES Kodu kontrolü ile giriş yönteminin kendileri içinde uygulanmasını bekliyorlar.
     HES koduyla lokantaların açılması fikrini ilk kez ortaya kendisinin attığını ve Türkiye’nin farklı illerindeki lokantacılar odası başkanları ile paylaştığını söyleyen İzmir Lokantacılar Odası Başkan Adayı ve Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası Sahibi Alpay Okyay, “HES Kodu kontrolü ile açılma lokantaların bu süreçteki zor durumunu bir nebze olsun giderecektir. Hayat dışarıda devam ediyor, insanlar çalışıyor ve dışarıda yemek yemek mecburiyetinde olan büyük bir kesim var” dedi.

     İstanbul Lokantacılar Odası başkanı Sait Karabağlı’nın da bu konuyla ilgili talebi Sağlık Bakanlığı’na ilettiğini söyleyen Okyay, “Her yer açıkken veya HES koduyla içeri insan alınırken bizim sektörde bunu yapabilir. Devletimiz pandeminin gidişatından dolayı eğer bizi bir müddet daha açmayı düşünmüyorsa; en azından HES Kodu ile sınırlı sayıda müşteri kabulü ile hem dışarıda yemek yeme durumunda olan vatandaşlara kolaylık sağlamış olur, hem de paket servis ile ayakta durmakta zorlanan tüm lokantacılar esnafına bir can suyu vermiş olur” diye konuştu.

“Maddi beklenti değil erteleme ve yapılandırma”
    Ayrıca maddi beklentiden çok vergi, SGK, elektrik, su, kullanılan krediler başta olmak üzere bunun gibi borçların bu süreç bitene kadar ertelemesini beklediklerini vurgulayan Alpay Okyay, “Bu ertelenen kalemlerin pandemi süreci bittiğinde makul bir yapılandırma ile tahsilini bekliyoruz. Pandemi sonrasında bu biriken tüm borçlar yapılandırma olmadan tahsil edilmek istendiğinde biriken tutarlar nedeniyle esnaf yine büyük bir külfet içine düşecektir. Erteleme ve sonrasında da yapılandırma ile beraber tamamen normalleşene kadar HES koduyla sınırlı müşteri kabulü, lokanta, restoran ve birahane esnafının en büyük beklentisini oluşturuyor” diyerek sözlerini tamamladı.


+ Benzer Haberler
» Günlük vak’a yüzdesi 8,5’in üzerinde
» Yıllık enflasyon %15,6’ya çıktı
» EİB’ten Şubat’ta 1 milyar 172 milyon dolarlık ihracat
» “Pancar ve şeker üretiminde rekor kırıldı”
» EPDK’dan akaryakıt fiyatlarındaki haksız kâr artışına müdahele
» İzmir’in Gevreği tescillenecek
» Petkim, portföyündeki ürünlerde yaşanan genel fiyat düşüşüne rağmen kârlılığını artırdı
» Nadir Hastalıklar Ağı’ndan “Nadir Çağrı”
» Fındık ihracatında 60 bin tonluk azalış
» Batur’dan esnafa işgaliye desteği


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 04.03.2021
  Ticaret 03.03.2021
  Ticaret 02.03.2021
  Ticaret 01.03.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni