• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

“Koronavirüs hijyen tedbirleri ayrı ekipler tarafından denetlensin”

24 Haziran 2020 Çarşamba 12:00
12
14
16
18

“Koronavirüs hijyen tedbirleri ayrı ekipler tarafından denetlensin”

           ANKARA TİCARET     
     Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, vatandaşların güvenli biçimde sosyal hayata katılmaları ve işletmelerin faaliyetlerini etkili ve sağlıklı biçimde sürdürebilmesi açısından işletmelerde Kovid-19 denetimlerinin oluşturulacak ayrı ekipler tarafından yapılması önerisinde bulundu. Baran, “Koronavirüs uzmanı ekiplerin yapacağı denetimlerle hem vatandaşın içi rahat eder hem de işletmelerimizin aldığı önlemler sağlıklı bir şekilde denetlenmiş olur” dedi.

     Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’ne kayıtlı lokanta, kafe ve restoran işletmecileri ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret ederek, yeni normalleşme sürecinde yaşadıkları sorunları aktardı. Yeme içme sektöründe yer alan işletmelerin ayrı ruhsatlarla faaliyet gösterdiği belirtilen görüşmede, koronavirüs tedbirleri konusunda denetimlerin Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ile emniyet güçleri olmak üzere ayrı kurumlar tarafından yapılmasının uygulama farklılıklarına neden olduğu belirtildi.

    Ziyarette lokanta, kafe ve restoran işletmecilerinin sorunlarını ve görüşlerini dinleyen Baran, yeni normalleşme sürecinde vatandaşların sosyal hayata dâhil olmalarının ekonomi için önem taşıdığını söyledi.
     Baran, vatandaşların güvenli biçimde sosyal hayata katılmaları ve işletmelerin faaliyetlerini etkili ve sağlıklı biçimde sürdürebilmesi açısından işletmelerin koronavirüs için oluşturulan ayrı ekipler tarafından denetlenmesi önerisinde bulundu.

Baran, şunları söyledi:
     “Başkent’te faaliyet gösteren restoran, lokanta ve kafe işletmeleri halen Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, emniyet güçleri olmak üzere ayrı kurumlar tarafından denetleniyor. Bu denetimler koronavirüs tedbirleri nedeniyle zor günler yaşayan işletmeler için tedirginlik verici hale gelebiliyor. Yeni normalleşme sürecinde amacımız salgına karşı önlemler alarak sosyal hayatın sürmesi ve ekonominin çarklarının dönmesidir

     Bu nedenle, yeme içme sektöründe bulunan işletmelere Kovid-19 denetimleri bu konuda uzmanlaşmış ayrı ekipler tarafından gerçekleştirilmeli. Bu denetimlerin sonucunda da hijyen tedbirlerine azami şekilde uyan işletmelere uygunlukları konusunda mavi bayrak uygulamasında olduğu gibi bir işaret verilmeli. Bu hem vatandaşların güvenle sosyal hayata katılmalarına hem de işletmelerimizin etkili bir şekilde faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlar”


+ Benzer Haberler
» Aktif vak’a sayısı düşmeye devam ediyor
» İhracat, Haziranda 13.47 milyar dolar
» MB-PPK: İlave tedbir gereksinimi ortaya çıkabilir
» Kredi anlaşmasının yetki mektubu için imzalar atıldı
» Bakan Selçuk; “Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemeleri 8 Temmuz’da ödenmeye başlıyor”
» Çin, 65 yeni patentle inşaa ettiği kara ve demiryolu köprüsünü açtı
» İş dünyasının yeni rotası Libya
» Müştemilat Kumpanya’nın yaz konserleri başlıyor
» Karşıyaka Belediye Meclisi’nde seçim mesaisi
» “Yılın ikinci yarısında yatırımlarımız devam edecek”


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 03.07.2020
  Ticaret 02.07.2020
  Ticaret 01.07.2020
  Ticaret 30.06.2020
  Ticaret 29.06.2020
  Ticaret 27.06.2020
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni