• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali’ne geri sayım başladı

28 Eylül 2021 Salı 10:00
12
14
16
18

Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali’ne geri sayım başladı


           HABER MERKEZİ      
     Karşıyaka Belediyesi, kente vizyon kazandırma ilkesiyle hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekleyerek ‘Karşıyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali’ düzenliyor. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan festival, 1-2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Gondol Cafe arkasındaki yeşil alanda yapılacak. 1 Ekim akşamı sanatçı Feridun Düzağaç’ın konseriyle renklenecek olan festival, üç gün boyunca katılımcılara hem İzmir’e özgü sokak lezzetlerini, hem dünya mutfaklarından örnekleri, hem de yenilikçi ayaküstü yiyecekleri, Karşıyaka’nın eşsiz atmosferinde tatma şansı sağlayacak.  

KENTİN SİMGELERİ
     Karşıyaka Belediyesi ve iştiraki Kent A.Ş ile Yaşar Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen festivalde kokoreç, midye, boyoz gibi kenti simgeleyen yiyecekleri en iyi şekilde temsil eden aktörler buluşacak. Boşnak, Lübnan ve Halep mutfaklarından da örnekler sunulacak. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri de yenilikçi yiyecek tasarımlarını sergileyecek.   

DOLU DOLU PROGRAM
     Üç gün boyunca devam edecek olan festivalde çeşitli etkinlikler, atölye çalışmaları, ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirilecek. Sabah 11.00’dan akşam 22.00’a kadar ziyarete açık olan festivale gün boyu müzik ve konserler eşlik edecek. Katılımcılar eşsiz lezzetleri deneyimleme fırsatı yakalarken, kaliteli müziğin de keyfini çıkaracak. Bu kapsamda, sevilen sanatçı Feridun Düzağaç 1 Ekim Cuma günü saat 20.30’da festival alanında muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.  

ÖZEL SÖYLEŞİLER  
     Festival programı boyunca çeşitli söyleşiler de düzenlenecek. Gastronominin duayen isimlerinden yiyecek, içecek danışmanı Osman Serim; Gastronom Tangör Tan, yemek tarihçisi Nejat Yentürk, ve ünlü blogger Görkem Harmanda; Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk ve Öğretim Üyesi Seda Genç’in katılacağı söyleşiler festivale ayrı bir hava katacak. Festivalde serpme börek açma atölyesi de yer alacak; mesleğin ustaları börek açmanın tekniğini ve tarifini gösterecek. Denemek isteyen gönüllü vatandaşlar atölyenin ardından düzenlenen yarışmaya katılabilecekler.


+ Benzer Haberler
» Vak’a sayısı azaldı ama aktif vak’a sayısı artıyor
» OSB’ler ‘4562’ye çözüm bekliyor
» Dünya Gıda Günü: Tek yol gıdamıza sahip çıkmak
» İZTO’dan üyelerine fuar teşviği
» TSKB’den İzmir Demir Çelik’e 75 milyon dolar kredi
» SGK’ya kayıtlı çiftçi sayısı 12 yılda yüzde 46 geriledi
» Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği değişti
» İzmir Körfez Festivali açılış kokteyli yapıldı
» Nohut, sülfürik asit ve saf amonyak ihracatında kayıt uygulaması
» Denizciler pandemide rotasını simülatörle çizdi


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 16.10.2021
  Ticaret 15.10.2021
  Ticaret 14.10.2021
  Ticaret 13.10.2021
  Ticaret 12.10.2021
  Ticaret 11.10.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni