• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

İzmir’in boyozu ‘global marka’ olma yolunda

24 Mayıs 2019 Cuma 14:00
12
14
16
18

İzmir’in boyozu ‘global marka’ olma yolunda

   ► İzmir’in eşsiz tadı boyoz, global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

           HABER MERKEZİ     
     İzmir’in boyozu Smyrna Boyoz, her damak tadına hitap eden lezzeti ile Los Angeles’ta ikinci şubesini açmak için ilk adımı attı. Smyrna Boyoz Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan “İzmir’in eşsiz lezzeti boyozu kısa sürede tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

     Amerika’daki ikinci şube anlaşması Smyrna Boyoz Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, Master Franchising & California-Nevada Distribütörü Erhan Yıldız ve Edgar Chavero tarafıdan imzaladı. Smyrna Boyoz Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, “Boyozun özgün tarifine sadık kalıp, farklı kültürel tatlara uyum sağlayarak ürettiğimiz boyozumuz ile global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İzmir’de ürettiğimiz tarihi lezzeti dünyaya açıp, milyonlarca insanı daha önce hiç tatmadıkları bir lezzet ile tanıştırdık” diye konuştu. Turan, zahterli-labneliden, misket limonlu boyoza kadar her damağa uyum sağlayacak birçok çeşit ürettiklerini de söyledi.

YATIRIMCI İÇİN ‘ŞANS’
     Türkiye’den sonra, Yunanistan ve Amerika’daki şubelerinden de olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Turan, bundan aldıkları cesaretle Amerika’daki ikinci şube için kolları sıvadıklarını söyledi. Yurtdışındaki yatırımcılar için Smyrna Boyoz’un önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Turan “İnsanlar eşi benzeri olmayan bu ürünü tercih ediyorlar. Konseptimiz, bir yatırımcı için son derece ekonomik. Smyrna Boyoz, yatırımcı için bir şans” dedi.

‘BOYOZ’ BİR KÜLTÜRDÜR
     Boyoz’un, İzmir için yeri değiştirilemez bir tat olduğunu vurgulayan Turan “Her ülkenin kendine has bir damak lezzeti var. Biz bu lezzetleri yakalayarak, bir çok lezzetin bütünleştiği yepyeni konseptler ile boyozu yalnızca İzmir’in değil, tüm dünyanın vazgeçilmez lezzeti haline getireceğiz” dedi.  Turan, boyozun 527 yıllık geçmişiyle bir kültür ifade ettiğini belirterek “İzmir’in bu kültürel mirasını kısa sürede bütün dünya tanıyacak” diye konuştu.


+ Benzer Haberler
» İzmir’in 5 yıllık yol haritası belirlendi
» İlk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lere 300 bin TL destek
» ABD ile kimya ticaret hacmi hedefi 15 milyar $
» Lösev Bağış Kumbaraları Efes Selçuk’ta
» Başkan Batur’dan Konak’a aşure ikramı
» Pir Sultan Abdal Güzelbahçe’de sahnelendi
» Palandöken, “İşsizlik artınca sosyal medya yeni iş kapısı oldu”
» Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi kadın sorunlarının çözümüne katkı sağlıyor
» VakıfBank e-teminat mektubu ile gümrük işlemleri kolaylaştı
» Halkbank’tan TLREF’e endeksli dört farklı bono ihracı


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 14.09.2019
  Ticaret 13.09.2019
  Ticaret 12.09.2019
  Ticaret 11.09.2019
  Ticaret 10.09.2019
  Ticaret 09.09.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni