• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

İzmir’de ekmeğin fiyatı 2,50 TL

25 Kasım 2021 Perşembe 00:00
12
14
16
18

İzmir’de ekmeğin fiyatı 2,50 TL

   ► Hüseyin Sağır, 25 Kasım itibariyle ekmek 220 gr’dan 230 gr’a çıkartılırken, fiyatına yüzde 20 zam yapıldığını söyledi.

           YAĞMUR ÖNGÜN      
     Piyasadaki anlık değişimler ve ham madde fiyatlarının artması, ekmek ve unlu mamuller sektörünü olumsuz etkiledi. Unlu mamüllerin girdi maliyetlerinde yaşanan artış ekmek fiyatlarını da arttırdı. İzmir’de 25 Kasım itibariyle ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2,50 TL’ye yükseltildi. Ekmeğin kilosu 10,8 TL oldu. 220 gram ekmeğin, 230 grama çıkarıldığını ve fiyatının ise 2,50 TL olarak belirlendiğini aktaran İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamüller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, 1 Temmuz’dan itibaren girdi maliyetlerinin yüzde 40 oranında arttı. Ancak biz yüzde 20 zam yaptık. Bu zam geçici olarak bize bir can suyu oldu” dedi.

“FIRINCI ESNAFI ZOR DURUMDA”
     Girdi maliyetlerinin sürekli arttığını, bu nedenle sektörün ileriye yönelik öngörüsünün olmadığını ve fırıncı esnafının zor durumda olduğunu dile getiren Sağır, “ İZTO meclisi kararı ile bu zammı yaptık. Temennimiz  daha fazla ham madde fiyatlarında ve girdilerde artışların yaşanmaması. Eğer artış olmaz ise  bu fiyat uygulaması ile bir süre  devam edebiliriz. Ancak  bu zamlar devam ederse, ileride yeniden fiyat çalışması yapmak zorunda kalırız.  Temmuz ayında aldığımız un fiyatı 155 TL’ydi, şu anda 300-350 TL aralığında alıyoruz. Geriye kalan susam, yağ gibi malzemelerin zamları  yüzde 100’ü ya da yüzde 120’yi geçti.  Bir diğer sorun ise ürün bulamıyoruz. İnsanlar ellerindeki  ürünleri satmak istemiyor. Çünkü onlarda ürünlerini çabuk tüketirler ve  yerini dolduramazlar diye endişe yaşıyorlar” diye konuştu.

“FIRINCILAR BORÇLU ÇALIŞIYOR”
     Şu an çoğu fırıncının borçlu olarak çalıştığını ve kredi ile devam ettiğini aktaran Sağır, “Fiyat arttırdığımız zaman sevinirdik ama şimdi sevinemiyoruz ve önümüzü göremiyoruz. Ancak hayatımızı idame ettirecek şekilde para kazanıyoruz. Ancak yanımızda çalışan elemanların parasını verebiliyoruz ve aldığımız ürünlerin ücretini ödeyebiliyoruz. Sadece günlük olarak şirketimizi idare edip, çarkımızı döndürüyoruz. Çünkü maliyetimiz yüzde 40 arttı ama biz bunun yüzde 20’sini yansıttık. Ülkenin ekonomik durmu kritik, fakat ekmek temel gıda maddemiz  olduğu için şimdilik bu fiyatlar ile idare etmeye çalışıyoruz” ifadesine yer verdi.


+ Benzer Haberler
» Ayçiçek yağı fiyatı döviz kuruna takıldı
» ‘Gevrek’ ham madde zamlarına direniyor
» “Yeşil altyapı çalışmaları yavaş ilerliyor”
» Türkiye organik tarımı ‘HappyVillage’ ile tanıyor
» “Nükleer çöplük haline geleceğiz”
» Girdi artışı tavuk üreticisini çıkmaza soktu
» İş dünyası kur artışından tedirgin
» Gübrede fiyat yüzde 300 arttı
» Taksiciler yoğun trafik nedeniyle müşteriye yetişemiyor
» Yurtdışı satışları gelinlik sektörünü canlandırdı


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 29.11.2021
  Ticaret 27.11.2021
  Ticaret 26.11.2021
  Ticaret 25.11.2021
  Ticaret 24.11.2021
  Ticaret 23.11.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni