• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE
YAZARLAR Hulusi Berik ►GİRİŞİM & İNOVASYON
12
14
16
18
13/11/2021 06:15
Gastronomi Turizmi Dernegi - Fırınlanmış Arı

hberik@yahoo.com

     Gürkan Boztepe, benim ortaokuldan beri arkadaşım. Gastronomi Turizmi derneğini kurdu ve hali hazırda başkanlığını yapıyor. Sevgili Gürkan turizmci bir kişidir. Bana kalırsa doğduğu günden beri turizmci bir kişilik. Turizm konusunda bitmek tükenmek bilmeyen fikirleri vardır. Sağlık turizmi işini kimse konuşmazken, burada çok önemli bir fırsat var sektörün bu yönde gelişmesi, kurumsallaşması gerek deyip dururdu. Amerika da doğum yapmak isteyenler için de servis verdi, dünyada en ilginç noktalara gitmek isteyenler de onu buldu. Laf üretmez iş üretir.

     Güzel ülkemin gastronomi konusun da ki zenginliği hakkında uzun süre kafa yordu. Bu zenginliğin çok önemli olduğunu ve ister iç, ister dış turizm olsun gastronominin ekonomik olarak büyümesi gerektiğini düşündü. Bu konuda her zamanki gibi laf üretmeden iş üretmeye başladı. Sessiz sedasız sektörün profesyonelleri ve liderleriyle beraber Gastronomi Turizmi Derneğini kurdu. Turizm konusun da ki engin bilgi ve deneyimini kullanarak bu konuda hızla yol almaya başladı. Yöresel lezzetlerin bilinmesi tadılması amacıyla önce yurtiçinde sayısız bilgilendirme toplantıları yaptı. Elimiz de ki o büyük zenginliğin farkında olmayan kişi ve kurumlarda farkındalık yaratmak için uzun bir süredir kelimenin tam anlamıyla çırpınıyor. Daha sonra yurtdışında  sadece yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için sayısız fuara katıldı.

     Hepimizin bildiği gibi pandemi süreci en çok bu sektörü vurdu. Gürkan ve dernek üyeleri oluşan duruma hızla adapta oldular ve çevrimiçi bilgilendirme, tanışma toplantılarıyla saha da olmasa da ekran başında toplantılarına devam ettiler.

     Geçtiğimiz hafta Gastrononi Turizmi Derneği, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak bir etkinlik yaptı. Ukrayna’nın geleneksel Borş (Borsch) çorbası yapımı ve tadımı yapıldı. Ukrayna’ dan iki ünlü şef Levgen Klopotenko ve Igor Mezentsev ile Ukrayna Turizm Bakanı Mariana Oleskiv in de katıldığı çok güzel bir etkinlik oldu. Turizm bakanı şeflerin hazırladığı çorbaya son noktayı kendi elleriyle koydu ve harika bir Borş çorbası içtik. Geleneksel borş çorbasının bizim sebze çorbasına benzediğini söyleyebilirim ama kimi etli kimi balıklı da yapabiliyormuş. Hatta bu iş neredeyse her evin kendi tarifine kadar varmış.

     Yeni evlenen çiftlerin kimin tarifinin evde yapılacağı hatta gelin kaynana arasında bile bir tatlı rekabete konu olduğunu öğrendik. Daha önce de borş çorbası içmiştim ama beni asıl şaşırtan fırınlanmış arı oldu. Kovanlarda ölen arılar fırınlayıp daha sonra çerez gibi yeniyormuş. Yüzde yüz organik bir besin. Biz de tatma hatta bir çok kişiye göre sona kalmamıza rağmen herkesten çok tada bilme şansı yakaladık. Bizim için keyifli bir deneyim oldu. Gastronomi Turizmi Derneği yerel tatların kültürler arası iletişim için de önemli bir araç olduğunu bilerek bu tür faaliyetlerine bir köprü olarak devam edecekmiş.

BravoGürkan bravo Gastronomi Turizmi derneği üyeleri.

Önceki Yazılar :
Haberler
  Şehitkamil Belediyesi bayrak ve şapka satın alacak

  ETİK, mesleki eğitim kurumlarıyla işbirliği yapacak

  İZSU’nun 3 milyar 800 milyon liralık 2022 bütçesi kabul edildi

  Bakanlık 3600 için çalışmalarını tamamladı

  Yurtiçi ve Yurtdışı Alım-Satım-İş Teklifleri

  İhale Özetleri

  01 Aralık 2021 Tarihli ve 31676 Sayılı Resmî Gazete

  Karayollarında Durum

  Rakamlar riskli seviyelerin devam ettiğini gösteriyor

  PROFİL, TRAPEZ SAC, SAC VİDASI, KESİCİ TAŞ ve BENZERİ MALZEMELERİ SATIN ALINACAK

  3. çeyrekte %7,4 büyüdük

  Sanayici 5 başlıkta destek isteği

  Döviz / Altın

  Ham çelik üretimi ekimde %8 arttı

  İşçi konfederasyonlarından asgari ücrete ortak talep

  HSK, yeni ihtisas mahkemelerini belirledi

  Eczane ve ecza depolarında denetim sürüyor

  HÜFE ekimde yüzde 3,4 arttı

  TCMB ile Türkmenistan MB mutabakat zaptı imzaladı

  Bakanlık 3600 için çalışmalarını tamamladı

  Çiğ süt fiyatına yüzde 47 zam

  “TMO satışlarına uygun fiyatlardan devam edilecek”

  Elvan: Herkesin büyümeden faydalanması önceliğimiz

  Muş: Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor

  Özel markalı ürünler 9 ayda %30 büyüdü

  “2022, ıslah projelerinde hamle yılı olacak”

  Şantiyede hassas işler Hilti’nin yazılımına emanet

  İnci Holding iştiraki ISM Minibar’ın Ar-Ge merkezi Bakanlık tescilini aldı

  Gıdada sürdürülebilirlik için Türkiye’nin yol haritası çizildi

  İhracat rekoru kıran Yorglass’a ödül

  "Depozito iade sistemi ve sıfır atık, döngüsel ekonomiyi tamamlayıcı adımlardır"

  Kanserden korkma, geç kalmaktan kork

  Souvenir Expo Turkey, 2 Aralık’ta İstanbul’da ziyarete açılıyor

  Çukurova Isı, ihracatta büyümeye devam ediyor

  Borsalarda Alım-Satım

  “Kurdaki oynaklık bitmedikçe gayrimenkulde belirsizlik devam edecek”

  ROBOTİK CERRAHİ AMELİYATHANESİ YAPILMASI İLE AMELİYATHANE KATLARINDA TADİLAT YAPILMASI İŞİ

  Hepsipay ve Paycell’den ödemede iş birliği

  Travel Turkey’de Bayraklı rüzgarı esecek

  Düzce İl Özel İdaresi okul inşaatı tamamlatacak

  SU ÜRÜNLERİ İSTASYONU BALIK ÜRETİM TOPRAK HAVUZLARIN BAKIM ve ONARIM İŞİ

  Buca’nın güzellikleri Travel Turkey’de tanıtılacak

  İzmir’de engelsiz hafta

  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Kara Kış Destek Hattı” hizmete girdi

  Su Ürünleri Hal Fiyatları

  Sebze-Meyve Hal Fiyatları

  Narlıdere Belediyesi Travel Turkey’de

  Beykoz Belediyesi yemek hizmeti alacak

  ALTYAPI ve ÇEVRE DÜZENLEMESİ İŞİ YAPTIRILACAK

  İzmir Sefarad Kültür Festivali başladı

ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 01.12.2021
  Ticaret 30.11.2021
  Ticaret 29.11.2021
  Ticaret 27.11.2021
  Ticaret 26.11.2021
  Ticaret 25.11.2021
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni