• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  HABERLER  |  GÖRÜNTÜLÜ HABERLER  |  ÖZEL RÖPORTAJ  |  İHALELER  |  FİNANS  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

Hamburger devi İzmir’de büyüyecek

19 Mayıs 2017 Cuma 14:00
12
14
16
18

Hamburger devi İzmir’de büyüyecek

   ► Her gün 70 milyon insanın ziyaret ettiği McDonald’s mutfağını İzmir basınına açtı.

           FATİH ÖZKILINÇ     
     Türkiye’de 258 restoranı ve yaklaşık 5 bin çalışanıyla hızlı servis sektörünün öncüsü olan McDonald’s kalbini İzmir basınına açtı. 11 yıl önce sektörde bir ilki gerçekleştirerek ‘Herkese Açık Mutfak’ projesini hayata geçiren McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, mutfağın günün her saati müşterilere açık olduğunu belirterek mutfağın müşterilere açık olduğunu daha fazla duyuracaklarını söyledi. Öte yandan İzmir’de 13 restoranı bulunan hamburger devi restoran sayısını en az ikiye katlamayı hedefliyor.

     Türkiye’de kapılarını 1986 yılında açan ve geçtiğimiz günlerde 1 milyarıncı hamburgerini servis eden McDonald’s’ın Genel Müdürü Oğuz Uçanlar,  Karşıyaka McDonald’s’da  basın mensuplarıyla bir araya geldi. McDonald’s’ın mutfağını gezdiren ve hamburgerin hazırlanış aşamalarını yerinde uygulayarak anlatan Oğuz Uçanlar, şirketin 30 yıldır vazgeçmediği kaliteyi, McDonald’s’ın performansını ve hedeflerini anlattı.

     “Kendimize güveniyoruz, herkesi mutfağımıza bekliyoruz”
     Türkiye’ye bu sektörü öğreten firma olduklarını ifade eden Uçanlar, “Bu işin Türkiye’de oyun kurucusu biziz. Geçen 30 yıllık süreçte her yıl 5.500 kişi işe alıyoruz. Türkiye’de şuanda 258 restoranımız var. 70 tedarikçimizden 450’nin üzerinde ürün alıyoruz. Tedarikçilerimiz sadece McDonald’s  için 120 milyon dolarlık yatırım yaptılar. Bu ülke ekonomisi için çok değerli. 30 yılda 950 milyon adet ekmek, 1.3 milyar hamburger köftesi, 106 milyon litre süt ve süt ürünleri, 780 milyon kutu patates ve 14 bin 500 ton salata tüketildi.

     Bu rakamlar Türkiye’nin bize güvendiğini, bizi sevdiğini gösteriyor. Biz de kendi standartlarımıza çok güveniyoruz. Bu yüzden de sektörde mutfağının kapılarını misafirlerine açan ilk şirket olduk. Yıllardır mutfağımızın kapıları tüm misafirlerimize açık. Türkiye’yi hızlı servis kavramı ile tanıştıran bu büyük mutfak bir yılda yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet verdi. Herkesi mutfağımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.
     McDonald’s olarak kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ortam ile büyük satış ürün satışlarına ulaştıklarını ifade eden Uçanlar, “Ürün fiyatlarımıza da baktığımızda kendimize Türkiye’de bir rakip görmüyoruz. 11 yıldır mutfağımız günün her saati müşterilere açık. Şimdi bunu daha fazla duyuracağız. En kaliteli ürünleri bu sektörde biz üretiyoruz” diye konuştu.

     ‘Sürdürülebilir Hamburger Stratejisi’
    Tüm dünyadaki McDonald’s restoranlarını her gün 70 milyon insanın ziyaret ettiğine dikkat çeken Uçanlar, “Her gün bir Türkiye nüfusu kadar insanın bizi sadece lezzetimiz için tercih ettiğini söylemek mümkün değil. Biz lezzetimiz kadar kaliteli ürünlerimiz ile de tercih ediliyoruz. 30 yıldır vazgeçilmez olmamızı sağlayan bu iş modeline biz ‘Sürdürülebilir Hamburger Stratejisi’ diyoruz” dedi.

     “McDonald’s Türkiye 81 ülkeye örnek gösterildi”
     McDonald’s Türkiye’nin her alanda sektördeki öncülüğünü kanıtlayan bir yıl geçirdiğini belirten Uçanlar, “Son 10 yılın en iyi performansını sergiledik. Son iki çeyrekte Türkiye performans olarak diğer McDonald’s operasyonlarının olduğu 81 ülkeye örnek gösterildi. İş bölümlerinde uyguladığımız strateji ciromuza da olumlu yansıdı. 2016 yılında 750 milyon TL’lik bir ciro gerçekleştirdik. Hedefleri tutturmakla kalmayıp yüzde 10 da üzerine çıktık. 2017 yılı hedeflerimizi de bu ölçüye göre belirledik. Hedefimiz restoran başına 240 bin müşteri. Bunun için sürdürülebilir yatırımlar yaparak istikrarlı büyümeye odaklanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

     İzmirlinin beklentileriyle McDonald’s’ın beklentileri örtüşüyor
     İzmir’de 13 restoran ile hizmet verdiklerini belirten Uçanlar, “İzmir’de en az restoran sayımızı ikiye katlamalıyız. Kesinlikle İzmir’de büyüyeceğiz, burada büyük bir fırsat var. İzmir halkı dinamik bir halk. İzmir kaliteye düşkün bir kent. Türkiye’nin Avrupai yüzü. İzmir halkının beklentileriyle McDonald’s’ın beklentileri örtüşüyor. İzmir’de 500 üzerinde kişiye çalışanımız var. Tedarikçilerimizi de hesaba kattığımız zaman İzmir bölgesi kadar istihdam sağladığımız diğer bir bölge yok” şeklinde konuştu.

 


  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :



+ Benzer Haberler
» Dünyanın ilk grafen katkılı müzik aleti ile bilim, sanatla buluştu
» Otomobilin ‘babayiğit’i TOBB’da aranıyor
» Başbakan Yıldırım’dan reform sözü
» Orta gelir tuzağının kurtuluşu nitelikli elemanda
» SGK’nın odağında ‘kayıt dışı’ istihdam var
» İş güvenliği için ‘milli seferberlik’
» Bu kenti kalkındırmak üzere çalışıyoruz
» Kadın girişimciler yeni pazarlara açılmalı
» Sanayiciye ’paket’ ile can suyu
» EİB Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanı


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 27.05.2017
  Ticaret 26.05.2017
  Ticaret 25.05.2017
  Ticaret 24.05.2017
  Ticaret 23.05.2017
  Ticaret 22.05.2017
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    1