• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Efes Selçuk’ta Slow Food Hareketi başlıyor

15 Şubat 2020 Cumartesi 11:00
12
14
16
18

Efes Selçuk’ta Slow Food Hareketi başlıyor

           HABER MERKEZİ     
     Efes Selçuk, “iyi, temiz, adil gıda”  için Slow Food Hareketi’ne katılıyor. 18 Şubat Salı günü saat 18.00’de Slow Food Yenipazar Lideri Sevil Terzioğlu Ünal’ın katılımıyla Efes Selçuk’un Slow Food ağına dahil olmasıyla ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlenecek. Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenecek toplantıda Efes Selçuk’un küçük otel işletmecilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara kentte başlayacak olan Slow Food akımına dair bilgilendirme yapılacak.
     İtalya’da fast food kültürüne karşı bir akım olarak ortaya çıksa da; asıl hedeflerinden biri kitleleri “iyi, temiz, adil gıda” ile buluşturmak olan Slow Food akımına Efes Selçuk da katılıyor. Yüz yıllardır bereketli topraklarıyla bilinen Efes Selçuk için Efes Tarlası, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı ve Toprak Okulu ile birlikte Slow Food akımı ayrı bir önem taşıyor.

İLK ADIMI TOHUMLA ATACAĞIZ
     Efes Selçuk’un tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmasına ve bereketli topraklara sahip olmasına bağlı olarak zengin ve karakteristik bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Slow Food ile Efes Selçuk’un mutfak kültüründe yeni bir sayfa açılacak. Bizim çizdiğimiz uzun bir rota var. Bu rota, Efes Tarlası, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı ve Toprak Okulu’ndan başlayan, Slow Food akımından geçen ve 2021 yılında İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile Türkiye’deki Slow Food Birlikleri tarafından düzenlenecek olan Terra Madre Fuarı’na kadar uzanan bir yolu kapsıyor. Bu rotayla amacımız yerel ürünlerimize, yerel üreticilerimize sahip çıkıp, mutfak kültürümüze Slow Food ekseninde yeni bir kimlik kazandırarak dünyaya tanıtmak olacak. Tüm bu sürecin temelinde ise yerli tohumumuzun, toprağımızla buluşması yatıyor.  Bu bağlamda, Slow Food Efes Selçuk Toplantısı’nda ‘iyi, temiz, adil gıda’  için yerli tohum bağışı çağrısında bulunarak ilk adımı atacağız” dedi.


+ Benzer Haberler
» “Hazır giyim ve tekstil sektörlerimizin istihdamı ilk kez 1 milyonun üzerine çıktı”
» Nea Smirni ile İzmir arasındaki ilişki güçlenecek
» Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 105,61 arttı
» HORECA Fair’de 400 marka buluştu
» Çin Merkez Bankası: Salgının ekonomiye etkileri kısıtlı olacak
» Margarinde gönüllü başlayan trans yağ sınırlaması yasallaşıyor
» Gürer: Tarımda umut kadın kooperatifleri
» Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Akıllı Şehirler Zirvesi’nde”
» Şiir Ege’nin iki yakasını bir araya getiriyor
» Konak’ta İklim değişikliğine sempozyum ile dikkat çekildi


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 21.02.2020
  Ticaret 20.02.2020
  Ticaret 19.02.2020
  Ticaret 18.02.2020
  Ticaret 17.02.2020
  Ticaret 15.02.2020
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni