• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Bizim Mutfak gönülleri doyurmayı sürdürüyor

04 Ocak 2019 Cuma 12:00
12
14
16
18

Bizim Mutfak gönülleri doyurmayı sürdürüyor

           HABER MERKEZİ     
     Konak Belediyesi’nin bakıma muhtaç, kimsesiz, engelli ve 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla 2014 yılında başlattığı aşevi hizmeti her geçen yıl daha çok hane ve vatandaşa ulaşarak, gönülleri doyurmayı sürdürüyor. Dördüncü yılı geride bırakan proje sayesinde her yıl yüzlerce haneye sıcak yemek giriyor. Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve Büyükşehir Belediyesi’nin de yemek desteği verdiği ‘Bizim Mutfak’ aracılığıyla hafta içi her gün 247 hanede ikamet eden 400 kişiye sıcak yemek servisi yapılıyor.

SICAK SICAK SERVİS EDİLİYOR
     Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımı sırasında kimseyi rencide etmemek için dağıtımlar gizlilik içinde yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde yemekler daha dumanı üzerindeyken sefer taslarına konularak, dağıtım için araçlara yerleştiriliyor. Günlük yemek yardımından Konak ilçe sınırları içerisinde ikamet eden engelli, kimsesiz, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler faydalanabiliyor. Yemekleri sıcak sıcak evlere teslim eden ekipler, bir önceki günden kalan boş sefer taslarını alarak yerine dolularını veriyor. Ziyaret edilen evlerde yaşayanların belediyeden talep ve isteklerini de alan ekipler, imkanlar dahilinde bunların da karşılanmasına aracılık ediyor. Vatandaşlar da yapılan hizmetten oldukça memnun kalıyor ve duydukları memnuniyeti küçük not kağıtlarına yazarak iletiyorlar.

ÜÇ ÇEŞİT YEMEK
     Her gün birbirinden lezzetli yemekler görevli ekiplerce vakit kaybedilmeden sıcak sıcak evlere ulaştırılıyor. Hane nüfusu dikkate alınarak sefer taslarına konulan yemekler, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce tespiti yapılan evlere götürülüyor. Her gün değişen menüde mutlaka etli bir ana yemek yanında pilav veya makarna yer alıyor. Bunlara ek olarak tatlı, salata, yoğurt, komposto veya meyveden uygun olanı menüye ekleniyor. Ayrıca her hanede kişi sayısı dikkate alınarak günlük tüketebilecekleri kadar da ekmek veriliyor.

 


+ Benzer Haberler
» Modanın yeni prensesi İpek Kızıltan
» Mağazacılıkta dijital dönüşüm
» Check Poınt siber saldırılara karşı çözümleriyle ICSG İstanbul 2019’da
» Esnek, kullanımı kolay, uygun maliyetli dijital dönüşüm
» Türkiye’de her üç kullanıcıdan biri internette gizliliğini nasıl koruyacağını bilmiyor
» Narlıdereli kadınlar Şükran Kozalı ile buluştu
» Karşıyaka Çocuk Müzesi’ne ‘çevre dostu’ proje
» Türkiye için rekabetin anahtarı robotik otomasyon
» Teknosa yeni nesil İK yönetimini anlattı
» ING Bank ve TİM’den ihracatçıları destekleyecek iş birliği


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 19.04.2019
  Ticaret 18.04.2019
  Ticaret 17.04.2019
  Ticaret 16.04.2019
  Ticaret 15.04.2019
  Ticaret 13.04.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni