Cuma, Nisan 26, 2024

Başkan İduğ, engelli bireylerle buluştu

Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bireyler ve aileleri için kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdi. Bornova Belediyesi Prof.Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda
engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, onlarla bol bol sohbet ederek, isteklerini dinledi. Günün anısına tüm katılımcılara zeytin fidanı hediye etti.

Samimi geçen toplantıya Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren Bornova Sessizler Derneği, Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği, Erişilebilir Engelliler Derneği, Ege Diyabetliler Derneği, Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü Derneği ile Ege Sessizler Spor Kulübü başkan ve üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Mustafa İduğ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün 1992 yılında başladığını söyleyerek, “Bu günün amacı toplumda farkındalığı yaratmak ve içiçe çalışmak. Bunun için kurumlar arası iletişim çok önemli”dedi.


Özel bir konsey

Yerel Yönetimlerin sorunları azaltmak için sosyal vericilik anlamında çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan İduğ, “Engelli bireylerimizin sorunlarını takip eden ve daha sık bir araya gelen bir noktada olmamız gerekiyor. Bu açıdan tüm derneklerin başkanlarından oluşacak özel bir konsey kurulmalı. Ben de bu konseyin içinde çalışmak isterim”dedi.


STK Merkezi

Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde 447 dernek ve federasyonun yer aldığını belirterek, Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa İduğ, Ben STK’lardan gelen biri olarak onların sorunlarını yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Bunlardan yola çıkarak STK Merkezimizi hayata geçirdik. Derneklerimizin en büyük sorunu olan yer kira, ve personel masrafı gibi kalemlerden kurtulmalarını istedik. Bu her ilde olması gereken bir çalışma”diye konuştu.


Engelleri kaldırmalıyız

Belediye olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için olması gereken çalışmaları yapmaya çalıştıklarını da belirten Başkan İduğ, görme engelli bireylerle yaptıkları futbol maçından bahsederek, “Gözlerimizi siyah bantla kapatarak içinde zil olan bir topla oynadık. Fakat biz sadece 10 dakika dayanabildik. Empati kurarak onların yaşadıkları sıkıntıları daha iyi anlıyoruz”dedi.

Bornova Sessizler Derneği’nden Şerafettin Güler, Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallılar, Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü Derneği Başkanı Orhan Karadüz ve Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği Başkanı Vedat Başer ise yaptıkları konuşmalarda, özel günde kendilerinin yanında olan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür etti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM