• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

“Atalık Tohum” Siyez sadece undan ibaret kalmasın

05 Temmuz 2018 Perşembe 14:00
12
14
16
18

“Atalık Tohum” Siyez sadece undan ibaret kalmasın

           HABER MERKEZİ     
     Makarna, Lütfen! sitesi sahibi ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu “Atalık tohum” siyez hakkında bilgi verdi.
     Bayburtluoğlu; “Aklı başında, sürdürülebilir, ilaçsız ve dışa bağımlı olmayan tarımı savunan her Türk insanı Atalık tohumlarımızı korumaktan yana. Artık bunun için takas şenlikleri yapılıyor, çiftçilerin daha fazla ekmesi için insanlar kendi aralarında çaba gösteriyor, küçücük topraklara bile ekilsin diye insanlar alıp balkonlarına, küçük bahçelerine ekiyorlar.

     Bu çabanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Makarna, Lütfen! olarak biz de bu çabaya en iyi bildiğimiz yolla, ürünlerimizle destek oluyoruz.” diye konuştu.
     Bilimsel adı Triticum monococcum olan siyez buğdayının yetiştiği nadir ülkelerden biri Türkiye. En çok Kastamonu bölgesinde yetişen, soğuğa karşı dayanıklı siyez buğdayının çok farklı özellikleri bulunuyor. Lif açısından zengin, içinde doymamış yağlar olan olan, içeriğinde birçok vitamin ve folik asit de bulunduran, glüten oranı çok az olan siyezin glisemik endeksinin düşük olması da sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor.

     Bayburtluoğlu, “Biz bu atalık buğdaydan sadece un üretilmesin istiyoruz. Siyezi birçok farklı şekilde kullanmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Üstümüze düşen görevi yaparak faydaları saymakla bitmeyecek olan Siyezli Ezogelin’i yıllar önce zaten sitemize koymuştuk, bunun yanı sıra Kırklareli’ndeki üretim tesislerimizde siyezli sebzeli makarna da yaptık, ekşi mayalı ekmek karışımı, Siyez unu ile ıspanaklı, brokolili poğaça ve pancarlı ve havuçlu pankek karışımları da yapıyoruz. Tüketicinin son zamanlarda dikkatini çekmeye başlayan bu ürünler yakın gelecekte tüm sofralarda bulunsun, herkes daha sağlıklı beslensin istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 


+ Benzer Haberler
» İşsizlik oranı %12,3 seviyesinde gerçekleşti
» Dünya’nın çeliği Türkiye’de test ediliyor
» Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 azaldı
» E-ticaret sektörü 14 Şubat’ı sevdi
» HALK GYO’nun net kârı 395 milyon TL
» Dacia Duster’a yeni nesil benzinli motor
» İZTO’dan plastik sektörüne güzel haber
» “Kullanıcı değil, üretici ve yön verici olmalıyız”
» TEB: Eczacılar ilaç bulmakta zorlanıyor
» Meslek hizmet ödülü Prof Dr. Rasih Yılmaz’ın


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 16.02.2019
  Ticaret 15.02.2019
  Ticaret 14.02.2019
  Ticaret 13.02.2019
  Ticaret 12.02.2019
  Ticaret 11.02.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni