• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  SOHBETLER  |  FİNANS  |  İHALELER  |  BORSALAR  |  RESMİ GAZETE

Alaçatı’da İtalya rüzgarı esecek

21 Mayıs 2019 Salı 16:00
12
14
16
18

Alaçatı’da İtalya rüzgarı esecek

           DUYGU GÖKSU     
     Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdığı yeni şubesinin kapılarını açtı.
     Limonaia Butik Otel bahçesinde hizmet verecek  Murano’s Alaçatı’nın açılışı İzmir cemiyet hayatını da bir araya getirdi. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano’s Alaçatı’nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, “Alaçatı’da İtalya rüzgarı esecek” dedi.

Yerel üreticiye destek
     Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano’s olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazın ve enginarın en güzel zamanındayız. Urla’da enginar ve kuşkonmaz üretimi yaptırıyoruz, en tazelerini getirtiyoruz. Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu.

Sicilya’dan Alaçatı’ya transfer
     Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğunu belirten Yonuk “Bunlardan biri Sicilya’dan öğrenip Çeşme’ye kazandırdığımız dışı ançüezli, parmesan ve baharatlarla kaplanmış bonfile. Muhteşem bir lezzet. Yiyenlerin tadı damağında kalacak” dedi.

     En iyi malzeme ile en yalın şekilde pişirmeye özen gösterdiklerini söyleyen şef Gökçen Yıldırım ise “Her gün mutfağa taze sebze meyve gelir. Balıklar günlüktür. Etler gelir, bir gün işlenir marinasyonu yapılır, ertesi gün servise çıkar” dedi. Yıldırım, her ürünün el emeği ve taze olduğuna dikkat çekerek “Ekmeğimizi, makarnaları ve odun fırınında pişirdiğimiz pizzaların hamurunu günlük olarak kendimiz yapıyoruz. Taze makarnacılık şuanda İzmir’in hiçbir yerinde yok. Bu müthiş lezzetler iyi bir işçilik ve çok vakit gerektiriyor. Alaçatı’ya da özel taze bir makarnamız var. Taze karidesli maskarpon dolgulu fagotini bu yıl Alaçatı’nın en güzel lezzetleri arasında olacak” diye konuştu.


+ Benzer Haberler
» Kriz, güvenliği ‘icralık’ etti
» Kruvaziyer’de rota İzmir’e dönüyor
» Çimento ihracatında hedef 800 milyon $
» Bankaya değil konuta yatıran kazanacak
» Nielsen, Türkiye’de hızlı tüketim ve e-ticaretteki son trendleri açıkladı
» 2. Ulusal Çatıcılar Yarışmasına kadın ustalar damga vurdu
» Şahin: “TSE’yi güçlendirmeliyiz”
» 1 Temmuz Denizcilik Bayramı Urla’da kutlanacak
» “İki büyükşehri birbirine ulaştırmayan THY ne işe yaramaktadır?”
» Makinacılar İzmir’de 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 26.06.2019
  Ticaret 25.06.2019
  Ticaret 24.06.2019
  Ticaret 22.06.2019
  Ticaret 21.06.2019
  Ticaret 20.06.2019
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni