• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi başladı

07 Aralık 2017 Perşembe 17:00
12
14
16
18

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi başladı

           FATİH ÖZKILINÇ     
     Fuar İzmir’de 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak” dedi.  
     3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi 9 Aralık tarihine kadar Fuar İzmir’de düzenlenecek. İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek.

     Kongrenin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye belli hedeflere ulaşması paydaşların müşterek çalışması ile mümkün olur. Üniversitelerimiz turizm sektörleriyle ilgili faaliyetlerde ne kadar çok yer alırlarsa sonuçlarda o kadar kısa sürede gerçekleşir. Gastronomi konusunda en rahat konuşacak ülkelerden biriyiz. Post modern zamanlarda en fazla önemsenen anahtarlardan biri milli mutfak kültürüdür. Hemen her vatandaşın kabul ettiği yeme içme alışkanlıkları maalesef kürese kültürün yeme alışkanlıkları ile etkilenmiştir. “ifadesini kullandı.

     3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, “5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik” teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturuyor. Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde Gastronomi Turizmi’nin yeri ile önemi tartışılacak. Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresi’nin yanı sıra 9 Aralık tarihine kadar Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle lezzetli yarışmalar gerçekleşecek.

 


+ Benzer Haberler
» Star Rafinerisi, ilk özel endüstri bölgesi oldu
» Her yıl 214 milyar TL’lik gıda çöpe gidiyor
» Su ürünleri sektörü ABD’ye ihracatta 100 milyon dolar hedefliyor
» Kurulan şirket sayısı %16,26 arttı
» Palandöken, “Gıda israfıyla mücadele hızlanmalı”
» Koç Holding, Dünyanın en iyi işverenleri listesinde ilk 100’de
» Su ürünleri sektörü tek çatı altında buluştu
» ininal, yaygın yükleme ağına Teknosa’yı da ekledi
» Gıdanın geleceğine Aroma katkısı
» “16 Nisan, reform süreci başlangıcıdır”


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 20.10.2018
  Ticaret 19.10.2018
  Ticaret 18.10.2018
  Ticaret 17.10.2018
  Ticaret 16.10.2018
  Ticaret 15.10.2018
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni