• Anasayfa  • Künye  • Kurumsal  • Reklam  • Üyelik  • Arşiv  • Kariyer  • Site Haritası  RSS 
YAZARLAR  |  GÜNCEL  |  GÖRÜNTÜLÜ  |  ÖZEL  |  TİCARET SOHBETLERİ  |  FİNANS  |  İHALELER  |  TİCARET BORSALARI  |  RESMİ GAZETE

20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek ve Kültür Festivali

09 Nisan 2018 Pazartesi 11:00
12
14
16
18

20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek ve Kültür Festivali

           HABER MERKEZİ     
     Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, yabancı öğrencilerin katıldığı “20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek ve Kültür Festivali” düzenlendi. Festivale katılan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu festivali daha da büyüterek devam ettirmek istediklerini söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, İzmir’de eğitim gören yabancı öğrencileri bir araya getirerek kültür alışverişini sağlamak ve kardeşliği pekiştirmek üzere 20 Ülke 20 Lezzet Uluslararası Yemek Festivali düzenledi.

     Festivale İzmir’de çeşitli üniversitelerde eğitim gören onlarca yabancı öğrencinin yanı sıra, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Festival kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katılan öğrenciler yemek laboratuvarında ülkelerine ait yemekleri mutfakta pişirirken, davetliler okul bahçesinde canlı müzikle keyifli dakikalar geçirdi.

Festivali büyüteceğiz
     Festivalde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, bu festivali önemsediklerini belirterek, “Ülkemize her yıl çok sayıda yabancı öğrenci geliyor. Bu kültürleri öğrenmek, dostluk, barış ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir fırsat. Bugün bu festivalle, İzmir’de eğitim gören yabancı öğrenciler ile Üniversitemizin öğrencilerini bir araya getirerek bu fırsatı değerlendirmenin ilk adımını attık. Önümüzdeki yıllarda bu festivali geliştirerek devam etmeyi arzuluyoruz.” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Üniversite olarak bu festivali önemsediklerini belirterek, gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

DEÜ’ye teşekkür
     Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu festival barış ve bir arada yaşama zenginliğini keşfetme fırsatı. Festivali düzenleyen Üniversitemize, bu organizasyonun yanı sarı Seferihisar’a böyle güzel bir mutfak laboratuvarı kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu fırsatın çok az yere nasip olacağını ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversitemizi bu öncülüğü nedeniyle kutluyorum.” diye konuştu.

İzmir’de 5 bin misafir öğrenci
     İzmir Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Selvet Çetin ise İzmir’de yaklaşık 5 bin misafir öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Bu ülkemiz için şehrimiz için büyük bir zenginlik. Bu öğrenciler kendi kültürlerini bize taşırken bizim kültürümüzü de öğreniyorlar. Bugün düzenlenen bu program büyük bir fırsat ve anlamı çok büyük” dedi.

YARIŞMAYI İRANLI ÖĞRENCİLER KAZANDI
     Konuşmaların ardından katılımcı öğrencilerin pişirdiği yemekler hem yarışma jürisine hem de davetlilere ikram edildi. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda İranlı öğrenciler birinci olurken, Türk öğrenciler ikinci, Ürdünlü öğrenciler ise üçüncü oldu. İranlı öğrencilere DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Türk öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ve Ürdünlü öğrencilere Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit ödüllerini takdim etti. Ödül töreninin ardından öğrenciler kendilerini müziğin ritmine bırakarak yerel danslarını yaptı. Keyifli geçen festivalin ardından, bugünün anısına okul bahçesine dikilen 20 zeytin fidanı ile hatıra ormanının ilk adımı atılmış oldu.

 


+ Benzer Haberler
» Türkiye’de 2018 Haziran ayında 119 bin 413 konut satıldı
» Kartlı ödemeler yılın ilk yarısında yüzde 20 büyüdü
» “Esnaf ve sanatkar ekonominin can damarı”
» Türkiye’de kağıt ambalaj dönüşüm oranı yüzde 52, 2020’de hedef; yüzde 60
» İncirde file sistemi ile yüksek kalite hedefleniyor
» Elmas: Konut satışlarında rekor artışla kampanya hedefine ulaşıldı
» “Cezayir’in koyduğu kotalar kaldırılmalı”
» ‘Telekomünikasyon Fuarı’ ve ‘Bilişim Zirvesi’ düzenlenecek
» Banvit, yeniden Migros raflarında
» SunExpress 2018/19 kış uçuş programını açıkladı


ÇOK OKUNANLAR
bu hafta | bu ay
Foto/Video Galeri
  Ticaret 20.07.2018
  Ticaret 19.07.2018
  Ticaret 18.07.2018
  Ticaret 17.07.2018
  Ticaret 16.07.2018
  Ticaret 14.07.2018
Para Piyasaları
Hava Durumu
Takvim
Üye Giriş
E-Posta :
Şifre :
Beni Hatırla
     
      Üye Olmak İstiyorum
      Şifremi Unuttum
Bu sitenin tüm hakları saklıdır Ticaret Gazetesi    rt.moc.isetezagteracit @ ofni